e-mail

visnelirujj@gmail.com

30 Ocak 2015 Cuma

La Roche Posay Effaclar Duo (+)

Merhaba!
Öncelikle bu benim ilk yazım olduğu için hatalarım olursa şimdiden özür dilerim.

Gelelim yazımıza. Bu ürün herkesin ayıla bayıla kullandığı ve çokça yorumlanan effaclar duo (+). Şöyle bir farkı var, effaclar duo artık üretilmiyor ve bunun yerine effaclar duo plus piyasaya sürüldü. Yeni formülünde ise lekelere karşı daha etkili olduğu öne sürülmektedir.


La roche posay effaclar duo plus

Önce La Roche Posay bu krem için neler vadetmiş bir bakalım sonra ben kendi yorumlarımı yazacağım.

La Roche Posay Effaclar Duo (+) 40 ml
Cilt bozukluklarına eğilimli, tıkalı gözeneklere sahip, yağlı ve akneye eğilimli ciltler. Güçlendirilmiş formülü ile cilt bozukluklarına karşı etkinlik gösterir. Tıkalı gözenekler dahil olmak üzere cilt bozukluklarının görünümünü düzeltmeye yardımcı olur. Yeni formülünde şimdi akne lekeleri karşıtı özel aktif içerik Procerad bulunur.

Yenilikler bakımından ise : Kımızı ve kahverengi akne lekeleri karşıtı etkinlik. Procerad, seramid içeriği ile kırmızı ya da kahverengi iz bırakan akne lekelerini engellemeye yardımcı olur.


Kullanımdan :
24 saat sonra : Cilt bozukluklarının kırmızılığı gözle görülür oranda azalır.
8 gün sonra : Cilt bozukluklarının görünümünü önemli ölçüde azalır.
4 hafta sonra : Tıkalı gözenekler açılmış, cilt dokusu temizlenmiş görünür. Parlak ve yağlı cilt bölgeleri düzenlenmiş görünür.



Ürün Bileşimi: Aqua/water, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Niacinamide, Isopropyl, Lauroyl Sarcosinate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide
/Ammonium, Polyacryloyldimethyl Taurate, Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Nylon-12, Zinc Pca, Linoleic Acid, Pentaerythrityl Tetra-DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Capryloyl Glycine, Capryloyl Salicylic Acid, Caprylyl Glycol, Piroctone Olamine, Myristyl Myristate, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate, Parfum / Fragrance.

Gördüğümüz gibi oldukça iddalı şeyler vadetmişler. Bunları okuduğumda çok ümitlendim ve eczaneden yaklaşık 6 hafta önce aldım. Cildim karmadan yağlıya dönük pek sivilce problemim yok ayda 1-2 tane çıkar yada çıkmaz. Benim sorunum lekeleri çok uzun zamanda geçer. Ve yanağımın birinde geçmeyen 3-4 sivilce lekesi vardı. Abartılacak kadar sorun etmiyordum ama bu iddalı cümleleri okuduktan sonra tabiki dayanamayıp ürünü aldım. Daha öncede araştırmıştım ve çok çok az olumsuz yorum görmüştüm. O yorumlarda etki etmedi şeklindeydi. Çoğu kişi sonuç almış ve çok beğenmişti. Bu kremin fanlarını bu yazım belki kızdırcaktır ama herkes tecrübesini paylaşmalı diye düşünüyorum.

Daldan dala atlıyorum ama söyleyecek çok sözüm var ondan sanırım. Evet konumuza dönelim! 

Nemlendirmesi: Ürün nemlendirici olarak tüm yüze kullanılabiliyor benim cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için nemlendirmesi yeterli geldi. Ben tüm yüze değilde sadece leke üzerine uyguladım.
Yapısı: Çok akışkanda değil yoğunda değil. Cilde sürdüğünde çok çanuk emiliyor ve beyaz beyaz görünmediği için üzerine rahatlıkla makyaj yapabilir ve dışarı çıkabilirsiniz. Tabiki güneş koruyucu kullanmak şartıyla! Ayrıca makyaj bazı olarakta düşünebiliriz bu kremi.

La roche posay effaclar duo plus

Ambalajı: Tüp şeklinde olduğu için istediğimiz kadar ürün rahatlıkla alınabiliyor içinden.
Fiyat: Fiyat ilk başta pahalı gibi gözüksede ürün az az kullanıldığı için uzun süre kullanılabilir. Bu açıdan düşünüldüğünde pahalı değil bana göre. Özellikle tüm yüze değilde spot treatment olarak yani sadece sivilce ve leke üzerine kullanıldığında aylarca yeter.

Elde ettiğim sonuçlar: 
(yanağımdaki lekelere etkisi)
En önemli kısma geldik. Ürünü 4 haftadan fazla sabırla ve düzenli olarak kullandım. İlk günler var olan 3-4 sivilce lekem sivilce haline dönüştü. Altını temizliyo denir ya hep öyle olduğunu düşündüm. Yanında bir iki sivilce daha çıktı. Çıkmayı bekleyenleri çıkarttı gözenekleri açtı dedim. Hep pozitif yaklaştım. Ama git gide artan sivilceler psikolojimi bozmaya başladı. Yanyana 4 minik sivilce çıkıyodu ama bunlar o kadar bitişikti ki kocaman bir sivilce hatta yara gibi durmaya başlamıştı. Yine de bırakmadım kullanmayı ama 4 haftadan sonra dayanamadım. Demekki benim cildime iyi gelmedi dedim. Çok sorunlu bir cildim yoktur ama inanın 20 den fazla sivilce var şuan yanağımda ve baktıkça üzülüyorum. Kullanmadan önceki haline dönse keşke. O halini mumla arıyorum. Cilt doktoruna gittim kremi bırak dedi ve antibiyotik hap ve başka bir krem verdi. İlaç kullanmayı sevmem ama kullanmaktan başka çarem kalmadı resmen. Bu kremin güzel bir yazısını yazmak isterdim büyük umutlarla kullandım ama olmadı. Yine de bütün yönleriyle anlatmaya çalıştım. Sonuçta bana iyi gelmeyen başkasına iyi gelmeyecek diye bir şey yok. Ben kremin kötü sonuç verdiği minicik bir yüzdeye giriyorumdur belkide :(

(siyah noktalar üzerindeki etkileri)
Bu konuda sonsuz övgüyü alır benden. Burnumdaki gözenekler geniş ve siyah noktalar rahatsız ediciydi. Bir hafta kullandıktan sonra inanamadım gerçekten çok azalmıştı ve iki haftanın sonunda çok güzel görünüyodu burnum. Sadece burnuma kullanabilirim bundan sonra. Gerçekten çok etkili siyah nokta konusunda!

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Biliyorum çok uzun oldu umarım sıkılmamışsınızdır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Sivilcesiz ve lekesiz günler diliyorum :)


2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet malesef öyle bir şanssızlığım oldu. Geçmesini umuyorum ben de :)

      Sil